Recepten

Recepten BBQ workshop American style 1 | Kip roulade 

Kiproulade met rauwe ham en kruidenkaas

 

Benodigdheden:

-          kipfilet

-          2 plakjes rauwe ham

-          kruidenkaas

-          basilicum blaadjes

-          rub: 1 tl paprika poeder, 1 tl knoflook poeder, peper & zout, 1 tl uien poeder.

-          bbq saus:  2 el bruine suiker, ½ glas cola, 3 el ketchup,  1 el mosterd, 2 tl kerrie poeder, peper & zout

 

bereiding:

Snij de kipfilet met een scherp mesje open. Meng de kruiden van de rub goed door elkaar en smeer de kip aan de binnen en buitenkant in met de rub. Leg de rauwe ham op de open gelagen kipfilet en smeer een laagje kruidenkaas op de ham. Leg twee blaadjes basilicum op de kruidenkaas en klap de kipfilet dicht.

Meng alle ingrediënten voor de bbqsaus goed door elkaar en smeer een laagje op de kip.

De kipfilet kan nu op de grill, 200-225 graden met een gesloten deksel.

Smeer de kip na 15 minuten nog even goed in met de bbqsaus. De kip is na ongeveer 25 minuten klaar.